Om Rosendal rehabklinik

Rosendal rehabklinik är en fysioterapimottagning som öppnade i augusti 2022.
Verksamheten drivs inom vårdval fysioterapi (LOF) på uppdrag av Region Uppsala.
Hit kan du söka remissfritt för dina besvär.

Om Madeleine (Föräldraledig)

Madeleine är föräldraledig fram till januari 2025.

Jag som driver Rosendal rehabklinik heter Madeleine Brandt och har varit yrkesverksam fysioterapeut sedan 2018 då jag tog examen från Uppsala Universitet. Under min karriär har jag arbetat inom flera olika områden, bland annat geriatrik och idrottsrehabilitering. Tidigt under 2021 startade jag företaget MH Fysioterapi för att arbeta privat med primärvårdsrehabilitering i gamla gymnastikhuset vid Svandammen. Under samma tidsperiod började jag också fortbilda mig inom kvinnohälsa och bäckenbottenproblematik. Kombinationen av att jag hade flera gravida vänner som hade besvär och den högaktuella debatten kring kvinnosjukvården, där bristande kompetens i min yrkeskår var ett av problemen, fick det att kännas som ett självklart beslut för mig. Eftersom jag själv idrottat och hållit på med hästsport större delen av mitt liv har idrottsmedicin en självklar plats i mitt liv och yrke. Hästsport har jag dock lagt på hyllan till förmån för styrketräning, klättring och discgolf som jag aktivt tävlar i för Uppsala FDK. Idag tar jag emot patienter med en stor variation av besvär från det muskuloskeletala systemet men hjälper framförallt gravida, nyblivna mammor samt kvinnor och män som av andra anledningar har smärta eller besvär från bäckenbotten.

Meriter

Fortbildning:

Idrottsmedicin 7,5 hp Uppsala universitet
Idrottsmekanik och rörelseanalys 7,5 hp LNU
Idrottsfysiologi 7,5 hp LNU
Hälsofrämjande styrketräning 7,5 hp LNU
Fysisk aktivitet som behandling 7,5 hp KI
Kost och prestation 7,5 hp Gävle högskola
Kost näring hälsa 7,5 hp LNU
Bäckenbottenhälsa - prevention och rehabilitering 7,5 hp KI
Bäckenbottenhälsa uppdragsutbildning 3 hp KI
Vård och behandling vid blås- och tarmdysfunktion 7,5 hp Högskolan dalarna
Ortopedisk manuell terapi steg 1
McKenzie steg 1
Privata fördjupningskurser i bäckenundersökning och träning för gravida och nyblivna mammor.
Otago exercise programme

Övrigt:

Cert. massageterapeut 2017
- tillägg triggerpunktsbehandling 2018
- tillägg dry-needling 2021
Gruppträningsinstruktör för Riksförbundet HjärtLung 2016-2017.
Yogainstruktör på Campus 1177 och på Smålands nation 2017-2019.
Fysioterapeutisk rådgivning under O-ringen 2022.

Om Nathalie

Nathalie börjar arbeta på Rosendal Rehabklinik den 24 juni men tider finns redan nu att boka om du klickar dig in på onlinebokningen uppe i högra hörnet.

Mitt namn är Nathalie Lindén och kommer med en examen i fysioterapi från Uppsala universitet. Jag har en bakgrund som elitidrottande basketspelare och lång erfarenhet av idrottsrelaterande skador och rehabilitering. I kombination med rollen som fysioterapeut jobbar jag som fystränare för såväl motionärer som idrottare i alla åldrar. Under de senaste åren har jag varit fystränare för Uppsala basket dam, Celcius idrottsgymnasium och kommer till sommaren vara ansvarig fysioterapeut för Sveriges herrar U20-landslag i basket under EM i Rumänien.  Utöver min utbildning inom fysioterapi har jag dessutom en kandidatexamen i Hälsovetenskap från West Texas A&M och är licenserad personlig tränare. Med en bred kunskap om hälsa och ett starkt intresse för träning, välmående och prestation hjälper jag dig med muskuloskeletala besvär av alla slag. Jag utgår alltid från individen och använder mig av evidensbaserade behandlingsmetoder.

Meriter

Fortbildning:

Övrigt: